Energi och tid gör dig till vinnare

Rolf Laurelli är en av grundarna till Konsulthuset och är författare till ett flertal mycket uppskattade böcker inom försäljning. Läs hans januari-blogg nedan.
 
Energi och tid gör dig till vinnare

Dina stora affärer
 
Mål för månaden
Under den närmaste månaden vill jag att du koncentrera dig på din planering och ditt sätt att sätta mål och utnyttja tiden maximalt. Då kommer du att göra stora affärer och bli framgångsrik!
 
Tiden är ett konkurrensmedel
Din sätt att nyttja tiden är av central betydelse för allt du gör. Framgångsrika säljare har utvecklat förmågan att nyttja sin tid på ett betydligt mer effektivt sätt än mindre framgångsrika. De har tydliga mål, formulerade planer och välorganiserade agendor och utnyttjar tiden på bästa sätt.

Vilka mål har du? Hur ser dina planer ut? Hur utnyttjar du tiden på bästa sätt?

Tidsplanering är det centrala i ditt liv och allt annat är resurser som styr planeringen. Om du sätter ner foten på gaspedalen för din planering så kommer du att kunna göra affärer mera, oftare och allt bättre. Framgångsrika säljare får betydligt mer uträttat än de flesta andra. De använder dygnets timmar på ett annorlunda sätt och är betydligt mer säljproduktiva. Som ett resultat av detta gör de fler affärer, tjänar mer och befordras snabbare.

Visst vill du tillhöra de som lyckas? Vad blir din första uppgift att förändra?

Gott om tid
Du har faktiskt riktigt gott om tid. Med 365 dagar per år och dygnets 24 timmar så blir det 8.760 timmar per år. Så här disponeras tiden: Sover 2.920 timmar. Äter 800 timmar. Arbetar 1.800 timmar. Du har 3.240 timmar kvar för att göra annat.

Varje vecka har 168 timmar. Du sover cirka 50 timmar. Det betyder att du har cirka 115 – 120 timmar kvar att göra annat. Om du räknar med 40 timmar för en normal arbetsvecka så har du alltså i tid tre hela arbetsveckor kvar att göra annat.

Säg inte att du har ont om tid. Du har all den tid du behöver. Tiden kan du inte påverka. Tiden går med samma tempo hela tiden. Tiden är en unik resurs som du kan använda smartare och effektivare om du tänker till.

Vad kan du förändra? Hur kan du göra? När startar du?

Stora affärer
Nyckeln för att kunna göra stora affärer heter: ”målsättning”. Din framgång i livet avgörs av hur klar och tydlig du är i fråga om vad det är du vill uppnå. Ju oftare du skriver ner dina mål, desto tydligare kommer de att framstå för dig och desto säkrare kommer du att nå dina mål. Samtidigt kommer du att göra färre av de saker som hindrar dig att göra stora affärer.

Vilken är din målsättning? Är den realistisk? Hur kommer du igång?

Dina mål och planer tar dig till den exklusiva skaran av framgångsrika säljare. Och du kommer snabbt att se resultat av dina planer. Granska dina mål regelbundet och försäkra dig om att du arbetar mot dina viktigaste mål. I takt med att tiden går kommer du att lägga fler mål till din lista. Du kommer också att stryka mål som inte längre är lika viktiga. Detta är nyckeln till topp-prestationer!

Visst vill du vara med?

Så lyckas du!
Steg ett: Fastställ exakt vad det är du vill uppnå. De flesta gör aldrig det.
Steg två: Skriv ner allt i detalj.
Steg tre: Sätt en deadline. Sätt etapp-deadlines om målet är stort, långsiktigt eller komplicerat. 
Steg fyra: Upprätta en lista över allt som du kan komma på för att uppnå ditt mål.
Steg fem: Omvandla din lista till en handlingsplan med prioriteringar som visar vad du ska göra innan något annat ska göras.
Steg sex: Gå från ord till handling omedelbart. Skjut inte något på framtiden.
Steg sju: Gör något varje dag som styr dig själv fram emot ditt mål.
Steg åtta: Känn stolthet över din framgång.
 
Nu – Lycka till med affärerna!
 
/ Rolf Laurelli

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *