Mål för din framgång

Rolf Laurelli är en av grundarna till Konsulthuset och är författare till ett flertal mycket uppskattade böcker inom försäljning. Läs hans februari-blogg nedan.
Mål för din framgång
 
Dina styrkor gör dig till vinnare
 
Mål för månaden
Under den närmaste månaden vill jag att du koncentrerar dig främst på dina styrkor och det du gör bra. Gör du det så kommer du att göra stora affärer och bli än mer framgångsrik!
 
Attack mot viktiga mål
Var uppriktig mot dig själv och sätt upp innehåll för din framgång. Det gäller ditt liv, din familj, ditt arbete, din ekonomi och dina affärer. Observera förhållanden mellan orsak och verkan. Observera resultaten mellan vad du tänker, vad du säger, vad du känner och vad du gör. Gör en ordentlig analys. Bedöm vad du gör bra och vad du kan göra ännu bättre.
 
Vad blir resultatet? Hur ser din självbild ut?
 
Bygg på dina styrkor
Ge ditt bästa till världen genom att bygga på dina styrkor. Oavsett position i ditt säljarbete ska du satsa på det du kan bra. Du ska satsa mer på det du gör bra och mindre på att rätta till dina svagheter. Du lär dig sällan av dina missar. Du kan lära dig mer av dina framgångar. Insikten om dina misstag är igen säker väg till framgång och mästerskap. Satsa på det du gör bra.
 
Tänk efter – vilka är dina styrkor? Vad blir ditt svar?
 
Hur du blir din egen lyckas smed
Använd dina styrkor mera och oftare. Inse att dina styrkor gör dig till vinnare. Gör dig på samma sätt redo för att göra mindre av det som du är svag på, som tråkar ut dig och som förtär din energi. Sluta upp med att göra missar. Satsa på framgång!
 
Goda vanor
Oundvikliga förändringar i livet och i säljarbetet kommer att innebära att du måste justera kursen för att fortsätt att använda dina styrkor. För att få förtur till framgången måste du använda dina goda vanor. Framgångsrik blir inte den som går på rutin utan den som sätter sina styrkor främst. Vilka förändringar står ditt säljarbete inför? Hur kan du möta dem? Vilken planering har du?
 
Tänk efter och planera din framgång!
 
Framgång för din försäljning
Analysera hur du verkligen betraktar dig själv i förhållande till det slags affärer du vill göra. Var hundraprocentigt uppriktig. Överväg hur dina tankar inom de olika kategorierna orsakar tänkande för att göra flera och bättre affärer och ta flera order. Ditt sätt att tolka händelser är din avgörande faktor för allt som du är och allt som du blir.
 
Hur tänker du? Hur skulle du kunna tänka? Inser du skillnaden?
 
Ditt val, din framgång
Det är du som bestämmer. Du är alltid fri att välja. I det långa loppet är det ingen som tvingar dig att känna, tänka och bete dig som du gör. Det är du själv som bestämmer din framgång. Du väljer dina känslor och ditt beteende utifrån det sätt på vilket du uppfattar kunderna och ditt sätt att vilja ta order och göra de stora affärerna.
 
Vilka val gör du? Hur påverkar det din framgång?
 
Så lyckas du!

  1. Engagera dig i en stunds rigorös självanalys. Vilka förutsättningar har du?
  2. Gör en noggrann betraktelse av affärsmöjligheterna i din marknad och se hur de harmonierar med dina ambitioner.
  3. Ta åt dig äran för alla positiva aspekter i din framgång och av ditt liv.
  4. Skåda in i dig själv och fråga – vad är det inom mig som är orsaken till denna situation?
  5. Vilka justeringar måste du göra i ditt tänkande för att kunna förändra och förbättra en eller annan sak för att göra ännu bättre affärer? 

 
Nu – Lycka till med affärerna!
 
/ Rolf Laurelli

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *