Leif Klockare

Leif Klockare

 

Min syn på ledarskap är att bra ledare är de som får sina medarbetare framgångsrika. En annan belysande faktor är att bra ledare stannar inte vid tanken utan verkställer beslut. Min definition på ett bra säljarbete beskriver jag i ett citat: ”Jag vill att du ska vilja, det jag vill, av din egen fria vilja”. Det vill säga att påverka andra med situationskänslighet, empati och tydlighet. Det handlar om att vilja gå från tanke till handling.

Jag har arbetat som konsult sedan 30 år med fokus på sälj- och affärsutveckling samt ledarskap. Grundare av Konsulthuset som bildades 1992. Tidigare VD inom KREAB och Cicero.

Exempel på uppdrag: Ledningsgruppsutveckling, Ledarskapsakademier, Sälja med färger, Leda med färger, Affärsskolor, ”Sälj för Icke-säljare”, Teamutveckling, Rådgivning, Mentorskap, Styrelseordförande

Mina viktigaste värderingar: Generositet, Respekt för olikheter, Rättvisa.

En ledningsgrupp i världsklass

Jag coachar gruppen till framgång med min rutin, humor och höga krav. Här samlar vi laget och fokuserar på handling i ledarskapet. Ett tempofyllt och aktivt seminarium som snabbt förenar en ledningsgrupp. Seminarierna bygger på 7 områden som garanterar resultat.

Leda med färger

Ett specialprogram anpassat till alla ledare. Programmet ger nya verktyg och idéer till att ge personlig insikt och mod. Programmet passar mycket bra i kombination med Situationsanpassat Ledarskap. I ”Leda med färger” ingår den internationella beteendeanalysen DISC, litteratur, pedagogisk dokumentation samt arbetsböcker som skapar förändringslust även efter genomfört program.

Sälja med färger

Ett modernt säljträningsprogram som också fokuserar på kundens köpbeteende. Högt tempo, humor och stark pedagogik skapar upplevelser för såväl nya som erfarna säljare. Även här utgör DISC-analysen en grund och utgångspunkt. Vill du utveckla dig som säljare, inom affärsmannaskap eller i KAM-rollen så får du här bra verktyg, nya insikter som resulterar i bättre kundrelationer och lönsammare affärer.

Försäljning för icke-säljare

Det är en specialutbildning som vänder sig till personer som inte vill sälja men måste. Allt bygger på min prisbelönta bok, Försäljning för Icke-Säljare (Ahrnell/Klockare). I våra utbildningar hittar vi exempelvis tekniker,
forskare, konsulter, revisorer, arkitekter och övriga kunskapsmänniskor som hellre vill bli köpta än sälja sig själva. Utbildningen resulterar i en positiv syn på rollen som säljare samt ger Icke-Säljarna självförtroendet att skapa nya kundkontakter.

Situationsanpassat ledarskap

Det ett av världens mest använda och effektiva träningsprogram för ledare. Jag är licensierad av Center for Leadership Studies, Hersey. Ett dynamiskt forskningsbaserat program som ger både nya- och erfarna ledare en struktur
och trygghet till att utveckla den egna ledarstilen. I kombination med DISC-
analys har du ett beprövat framgångsrecept.

Ser fram emot att höra ifrån dig.

Vänliga hälsningar

Leif Klockare

Vill du veta mer – ring Leif Klockare på 070-785 00 00 eller maila leif.klockare@konsulthuset.se

Kommentarer inaktiverade.